top of page

Voor het eerst presenteert SNAAR Festival ook SNAARTJES, een kinderfestival voor kinderen van 8-12 jaar (en hun ouders) vol fascinerende activiteiten. In de ochtend kunnen jonge onderzoekers aan de slag tijdens proefjes en interactieve voorstellingen.

Knutsel je eigen DNA en isoleer zelfs jouw eigen DNA uit je wangslijmvlies, doe muzikale testjes en denk als een vogel!

 

Benieuwd wat dat laatste precies inhoudt? Kom het ontdekken tijdens SNAARTJES: de educatieve én speelse ontdekkingsreis!

Waarom hou jij zo van snoep? En wat is beter voor ons, echte suiker of neppe suiker? Dat hoor je van een gezondheidswetenschapper én een celesta, een mierzoet klinkend instrument dat de beroemde Suikerfee van Tchaikovsky speelt.  

Met Prof. Susanne E la Fleur (Amsterdam UMC) en Celia García-García - celesta  

Snoep! 

Snoepwinkel weergave

Denk als een duif in de voorstelling over muzikaliteit bij vogels, waarin je de quizjes van een onderzochte duif zelf ook doet! Doe jij het beter dan de duif? Je hoort ook de Houtduif van Dvorak en een wereldberoemde swingende kaketoe gaat de muzikanten dirigeren! 

Met Prof. Henkjan Honing (Universiteit van Amsterdam), Merel Vercammen – viool, Wilco Oomkes – accordeon  

Uitvogelen!

_WFD7230_001.jpg

Op het festivalplein doe je mee aan allerlei proefjes en activiteiten! Experimenteer met muzikale elementen op de interactieve dansvloer ‘Klonk’ en ervaar hoe het is om proefkonijn in de wetenschap te worden in de ‘6 minutentest’, een wandelparcours waarbij je luistert naar verschillende soorten muziek.

Een uitvinder en innovator van muziekinstrumenten vertelt hoe je dat nu eigenlijk doet, een instrument uitvinden, en je kunt ook met haar meest bekende uitvinding, de Bellyhorn, knuffelen. En onderzoek je muzikaliteit bij ToontjeHoger Kids – de hoogste score wint een prijs! Zit muziek in jouw DNA? Knutsel een dubbele helix van winegums en maak je eigen DNA zichtbaar met een bijzonder proefje.

 

In samenwerking met wetenschappers Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden), Henkjan Honing (Universiteit van Amsterdam), Lara Wierenga (Universiteit van Leiden), Robin Bos (UMC Utrecht), Marc van Mil (Universiteit Utrecht), Emy van der Valk Bouman (Erasmus MC), en instrumenten-uitvinder Dianne Verdonk.    

Het festivalplein

Viorica Cernica_Bellyhorn HR-2473.jpg

Foto: Viorica Cernica

Tickets.gif
Freek Koopmans foto door Mariska de Groot.jpeg

Je bent ritmischer dan je denkt! Klap, zing en spring mee met de workshop van Freek en Fleur, en ontdek hoe ritme werkt in je brein! 

Met wetenschapper Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden) en percussionist Freek Koopmans (bekend van Percossa) 

Alles is ritme 

Foto: Mariska de Groot

Een meisje luistert naar muziek met een koptelefoon

Ze blijven in je hoofd kronkelen; liedjes die maar niet uit je hoofd gaan noemen we oorwurmen. Welke liedjes blijven het beste plakken? Het veertienjarige pianotalent Samuel Frerichs laat het je horen samen met wetenschapper Fleur Bouwer. Hoor ik daar de passapas? 

 

Met wetenschapper Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden) en Samuel Frerichs - piano 

oorwurmen

Tickets.gif
Snaar_Visual.png
bottom of page