top of page
Titels-18.png

Durf jij het aan? Door deze voorstellingen word je op muzikale wijze op de hoogte gebracht van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken.

 

Een contrabassist en wetenschapper leggen je uit hoe het nou zit met die snaartheorie en jazzgroep Trifid neemt je mee op ruimtereis. Sit back & enjoy the ride! 

Tickets.gif
Contrabassen.jpg

Snaartheorie, hoe zit dat nou precies? Snaartheoreticus Jan de Boer legt het je uit, samen met contrabassist James Oesi. Aan de hand van zijn contrabas kom je erachter dat de werkelijkheid in feite een symfonie van snaarachtige trillingen is! Deze voorstelling wordt ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor theoretische fysica van de Universiteit van Amsterdam en het Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica). 

James Oesi – contrabas

Jan de Boer – presentatie

 

Wetenschappelijke curator: Martijn van Calmthout 

Muziek:

improvisaties

nieuw werk door Henryk Golden (wereldpremière)

Challenge-16.png

Kan je elektromagnetische golven omzetten naar geluid? En hoe klinkt dat dan? Jazzgroep Trifid schreef een nieuw stuk gebaseerd op deze golven. Ruimtevaartkenner en geoloog Rob van den Berg neemt je aan de hand van deze muziek mee op reis door ons zonnestelsel en de interstellaire ruimte in.

 

Rik Cornelissen – accordeon, compositie
Vincent Houdijk – vibrafoon

Maciej Domaradzki – contrabas

 

Rob van den Berg – presentatie

 

Muziek: eigen werk door musici Trifid van hun album Sounds of Interstellar Space

Ruimte.jpg
Challenge-15.png
Melkweg kopie.jpg

De Griekse wiskundige Pythagoras bestudeerde de planeten en ontdekte dat alles in de natuur geordend is volgens dezelfde verhoudingen als de muziek. Dit oude filosofische concept van de “Musica Universalis” lag ten grondslag aan de Wetenschappelijke Revolutie en inspireerde niet alleen componisten, maar ook wetenschappers als Kepler, Galileo en Newton. Ontdek de harmonie van de hemelse sferen en laat je meevoeren door prachtige koormuziek en indrukwekkende visuals!

 

Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis

Vormgeving - Yannick Verweij en Kenza Koutchoukali

Wetenschappelijke curator - Jonas van Tol

 

Muziek van o.a. Monteverdi, Von Bingen, Sweelinck, Clarke

Titels-24.png
Snaar_Visual.png
bottom of page